Antigua & Barbuda Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı

Antigua & Barbuda Pasaportu'na kişi başı 38.750 ABD $'ına sahip olabilirsiniz. Ağustos ayı içinde yapacağınız başvurularda geçerlidir.

Yüzölçümü 442 km2 ve nüfusu 90.000’in üzerinde olan Antigua & Barbuda, Karayiplerin en büyük 9. ülkesidir. Bu ekonomik vatandaşlık programı size ve ailenize 100’ü aşkın ülkeye vize almadan seyahat edebilme imkanı tanımaktadır. 

  • Antigua & Barbuda çift vatandaşlığı kabul etmektedir. Vergi indirimi avantajı sağlar.
  • İşlemler 3 - 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanır.
  • 26 yaş altındaki bakmakla yükümlü olunan çocukları ve 65 yaş üstü aile bireyleri başvuruya dahil edebilir.
  • Başvuru sürecinde Antigua & Barbuda’ya seyahat etme zorunluluğu yoktur. Sözlü görüşme yapılmaz, eğitim ve yöneticilik tecrübesi aranmaz.
  • Schengen bölgesi, Birleşik Krallık, Hong Kong, Singapur ve diğer bazı ülkeler dahil olmak üzere 130’u dan fazla ülkeye vize almaksızın seyahat edilebilir.
  • Diğer ülkelerde elde edilen kazanç üzerinden vergi ödenmez.
  • Yatırım Seçenekleri
    Antigua & Barbuda Hükümeti, Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı’nı ekonomiyi büyütecek, yeni gelişmeleri çekecek ve ülkeye doğrudan yabancı yatırım akışını aktaracak mekanizmalardan biri olarak hayata geçirmiştir. Yatırımcılar, Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı’ndan yararlanabilmek için aşağıdaki farklı araçlar arasında seçim yapabilirler.

    Ulusal Gelişim Fonu’na Katkı
    Yatırımcılar, Ulusal Gelişim Fonu’na 100.000 ABD Doları bağış yapabilir. Hükümet bu tutarı 18 yaşından küçük aile bireyleri için işlem ücreti almadan, sınırlı bir süre için 200.000 ABD Doları’na düşürmüştür.

    Gayrimenkul Yatırımı
    İskana açılmış bir bölgede 400.000 ABD Doları tutarında gayrimenkul satın alınabilir. Bu yatırım en az 5 yıl boyunca elde tutulmalıdır. Gayrimenkul bedeline ek olarak tapu tescil, işlem ücreti ve vergiler de ödenecektir.

    Şirket Kurulması
    Yatırımcı, bir iş kurmak için 1.500.000 ABD Doları tutarında yatırım yaparak vatandaşlık başvurusu yapmaya hak kazanabilir. İki veya daha fazla sayıda başvuru sahibi ortak olarak iş kurabilir ve bu durumda her bir başvuru sahibi en az 400.000 ABD Doları tutarında yatırım yapmalıdır. Toplam yatırım tutarı ise minimum 5.000.000 ABD Doları olmalıdır.

    Önceki Post
    Sonraki Post